Në Fakultetin e Edukimit organizohet orë letrare me Shoqatën e Shkrimtarëve Turq të Kosovës
Nën organizimin e dramaturges Prof. Albana Muja, studentët e vitit të IV në F. Edukimit të Programit Parashkollor realizuan shfaqje në kuadër të lëndës së tyre Dramatizimi dhe shfaqja me kukulla
Vizitë studimore në Parlamentin e Kosovës, Muzeun Kombëtar dhe Bibliotekën “Pjetër Bogdani.”
Studentët e Fakultetit të Edukimit zhvilluan vizitë studimore në Pyllin e Arinjve dhe Shpellën e Gadimës
Fakulteti i Edukimit e shënoi 2 Prillin Ditën Botërore të Autizmit me vizita në Shoqatën “Autizmi” dhe Qendrën e Kujdesit Ditor PEMA në Prizren
Vizitë mirësjelljeje prej Konsullit të ri përgjithshëm të Turqisë në Prizren, Z. Celal Doğan në Fakultetin e Edukimit
Me 06 Janar 2023, Ligjëruesi nga Universiteti Anadolu të Turqisë, Prof. Dr. Esra CEYHAN realizoj një seminar i titulluar “Rinia dhe përdorimi i rrjeteve-sociale”
Takimi iniciues mbi përgatitjen e programeve për diploma e dyfishta
Mbahet ligjëratë e përbashkët mes Universitetit ”Ukshin Hoti” Prizren – Fakulteti i Edukimit dhe Hasan Kalyoncu University – Fakulteti Edukimit nga Turqia
Fakulteti i Edukimit e shënoi 3 dhjetorin – Ditën Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara, me një vizitë në QB “Lef Nosi” në Prizren
Prof.Asoc.Dr.Elsev Brina Lopar, Shefe i Departamentit të Programeve Turke, mori pjesë në Simpoziumin e 14-të Botëror të Gjuhës Turke në Universitetin′′Alanya Alaaddin Keykubat′′
U mbajt konferenca përmbyllëse eprojektit SHPRESE i Caritasit zviceran